Jeny Bonsenge (@jenybsg) is een professionele danseres die op eigen kracht wereldwijde bekendheid heeft opgebouwd. En dat alles op 26-jarige leeftijd! Ze heeft haar eigen dansschool in Brussel waar ze lesgeeft in hiphop, house, dancehall en afro. In november 2019 bereikte haar carrière een hoogtepunt toen haar dansvideo met de 9-jarige student Anae viral ging en ze werden uitgenodigd bij de Ellen DeGeneres Show.

Jeny Bonsenge x Emmi Caffè Latte

Jeny Bonsenge wil jongeren inspireren om het beste uit zichzelf te halen en hun passie te volgen – net zoals zij dat heeft gedaan. Dit doet ze door haar kennis en passie voor dans te delen. Jeny’s kracht komt diep van binnenuit, de essentie van Emmi Caffè Latte is: ‘The difference is what’s inside’. Daarom is Jeny de perfecte ambassadeur van Emmi Caffe Latte.

10 weetjes over Jeny

  1. Is op 25 september 1993 geboren in Luik.
  2. Is van Congolese afkomst.
  3. Heeft de liefde voor dans pas durven omarmen toen zij ontdekte dat haar oma vroeger danseres was.
  4. Groeide op in Molenbeek als de oudste van acht kinderen.
  5. Studeerde Germaanse talen, maar gaf haar baan als leerkracht Nederlands en Engels op om zich fulltime op het dansen te storten.
  6. Werd in november 2019 uitgenodigd bij ‘The Ellen DeGeneres Show’, nadat een dansvideo van Jeny en haar 9-jarige leerling Anae viral ging.
  7. Artiesten als P!nk, Oprah Winfrey, Marion Cotillard en Roméo Elvis deelden haar dansvideo.
  8. Heeft haar eigen dansschool ‘AfroHouse Belgium’ in Brussel, waar ze haar leerlingen stimuleert het juiste pad te kiezen.
  9. Richtte de internationale hulporganisatie Dance4Kids op om jongeren in Kinshasa en Portugal kansen te bieden op een beter leven.
  10. Haar doel is om racisme en discriminatie te bestrijden.