blackwave. (@blackwavedot) is een hiphop duo, bestaande uit singer-producer Willem Ardui en rapper Jean Atohoun. Het duo scoort met hun sexy grooves, pakkende lyrics en nineties sound de ene na de andere hit. Zo stonden ze al op festivals als Pukkelpop, Rock Werchter, Sziget en North Sea Jazz en met singles als ‘BIG Dreams’ en ‘Elusive’ timmeren ze ook internationaal aan de weg. De toekomst lacht blackwave. toe, terwijl de zoektocht naar diepgang in zowel hun muziek als hun samenwerking de volgende uitdaging vormt.

blackwave. x Emmi Caffè Latte

blackwave. is op eigen kracht bezig met hun weg naar de top. Door hun krachten te bundelen, hebben Willem en Jean een gouden mix gevonden, waardoor ze voor jongeren een inspiratiebron vormen. Wanneer je iets vanbinnen écht wil, kun je het bereiken. Deze inspirerende wilskracht sluit naadloos aan bij de slogan van Emmi Caffè Latte: ‘The difference is what’s inside.’ Daarom is blackwave. de perfecte ambassadeur van Emmi Caffè Latte.

10 weetjes over blackwave.

  1. Willem komt uit Antwerpen en Jean komt uit Gent.
  2. Willem studeerde viool aan het Conservatorium van Antwerpen.
  3. Jean is jong begonnen met studeren op de muziekschool. Uiteindelijk is hij afgestudeerd als Sound Engineer.
  4. De muziek van blackwave. is te omschrijven als een mix van hiphop, soul, funk, jazz en pop.
  5. De jongens zijn met elkaar in contact gebracht via een gemeenschappelijke kennis.
  6. Hun debuut EP ‘Mic Check’ hebben ze gemaakt door samen te werken via internet, zelfs zonder elkaar face-to-face ontmoet te hebben.
  7. De echte doorbraak kwam in 2018 met Elusive, Swangin’, Whasgood?! and GoodEnough.
  8. De nummers hebben een vrolijke, funky vibe, maar de onderliggende betekenis is meer inhoudelijk, ietwat kritisch en bevat diepe emoties.
  9. blackwave. wil graag meer diepgang creëren en de betekenis van hun nummers nog beter overbrengen aan het publiek.
  10. Het album ‘ARE WE STILL DREAMING’ reflecteert op deze ontwikkeling.