Alexander Hendrickx (@alex_hendrickx) is een Belgisch hockeyer en speler voor de Red Lions, de nationale Belgische mannenhockeyploeg. Hij startte zijn hockey carrière als kind bij Royal Antwerp Hockey Club en speelt momenteel, na drie seizoenen bij KHC Dragons, als verdediger bij Pinoké in Amstelveen. Tijdens zowel het WK 2018 als EK 2019 werd hij topscorer en liet hij op een internationaal podium zien dat hij momenteel het meest succesvolle strafcornerkanon ter wereld is. 

Alexander Hendrickx speelt al sinds 2010 bij het Belgische nationale team, maar is pas sinds het WK in 2018 de onbetwiste nummer 1 van België. Hij stond tijdens de Olympische Spelen in Rio namelijk reserve, waarna hij besloot nog harder te werken en nooit meer een toernooi te missen. Na jaren internationaal te zijn gepasseerd, verandert alles wat hij nu sleept in goud. Alexander zijn inspirerende wilskracht sluit naadloos aan bij de slogan van Emmi Caffè Latte: ‘The difference is what’s inside.’ Daarom is Alexander Hendrickx de perfecte ambassadeur van Emmi Caffè Latte.

10 weetjes over blackwave.

  1. Is op 6 augustus 1993 geboren in Wilrijk, Antwerpen
  2. Hij komt uit een groot gezin en is de jongste van vier broers.
  3. Hockey werd hem met de paplepel ingegoten, zo stond hij als kind van 5 al op het hockeyveld bij de Royal Antwerp Hockey Club.
  4. Van 2010 tot 2015 maakte hij deel uit van het jongerenproject “Be Gold”, waar jonge en veelbelovende sporttalenten worden opgeleid tot het hoogste niveau.
  5. Momenteel hockeyt Alexander in Nederland bij Pinoké.
  6. Na zijn prestaties op het WK in 2018 en EK in 2019, wordt hij het strafcornerkanon van de wereld genoemd.
  7. Zijn grote strafcorner geheim? De snelheid en kracht van zijn sleep, die vanuit zijn polsen komt.
  8. Hij werd tijdens het WK in 2018 en EK in 2019 topscorer met 7 en 5 doelpunten.
  9. Naast zijn hockey carrière, heeft Alexander in 2018 ook zijn master Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen behaald.
  10. Hij een slimme afspraak heeft met zijn teamgenoten van Pinoké. Als iemand een strafcorner haalt en Hendrickx scoort, krijgt diegene een gin-tonic.